Packat och klart

Alltså det är helt sjukt vad jag och min resväska är redo att åka ur detta hagel/regn-land nu. Nu är jag redo, helt utan resfeber. VI SES OM EN VECKA!!


Sista pepp-låten

Här kommer den. Den sista låten i serien på denna blogg som får mig att skaka rumpan. Jag hoppas den dyker upp i turki för den är fortfarande mäktig för mig!


ÄNTLIGEN LÖRDAG

Igår var vi på födelsedagsfest hos Emelie, vilket var rätt skoj. Träffade en hel del jag inte sett på länge, så surrade lite med dom och sådär. Vi turkitjejer tog det lugnt däremot, eftersom vi åker IDAG.

Nu har jag nyss duschat och gör mig i ordning för att åka hem från boobie. Ska till farfar först och hälsa på, sedan kanske jag hinner svänga förbi mormor. Måste ju säga hejdå innan jag far :)
Herrejisses, det känns som att världen kommer stanna nu när jag åker.


Sundsvall - Härnösand

Ååh vad nervös jag blir, jag tappar mer och mer hår för varje dag som går. Och det värsta är att jag både ser och känner skillnad nu, vilket jag inte gjorde förut. Jag hoppas jag inte kommer sluta väldigt tunn- och korthårig, för det passar inte mig alls. Jag hoppas allt hår "kommer tillbaka" när jag slutat med medicinen...

Är snart på väg in till Sundsvall i alla fall, för vi turki-tjejer ska träffas och umgås lite. Ska bli roligt att träffa dom alla, så jag blir på bättre humör! Förhoppningsvis ska vi fika lite också, men det är ju nästan givet ändå kan man tycka! Efter det ska jag in till härnösand och spöa jocke på NHL :)



Matilda - Matilda - Camilla - Isabelle

Lättnaddddd

Äre jag som är klar med historiakursen eller? Äre jag som lyckats bra på engelska B nationella? Det känns SÅ skönt att ha hunnit ikapp allt och att vi inte alls har mycket kvar innan lovet. Det enda jag ororar mig lite för är matte D nationella , som är veckan efter jag kommit hem från turki. Iiiiih,

Nu väntar jag på mammsen, för vi ska till nagelverksta'n i timrå och fixa mina eyebrows. Hoppas det blir bra!

Fixning och doning



Eftersom jag inte hade
mycket alls för mig ikväll bestämde jag mig för att måla naglarna! Dock har jag ingen kamera som visar resultatet sådär jättebra, så det syns ingen värstingskillnad. Men både mamma och Peter kan intyga att det blev bra med min franska manikyr! :)

Senare in mot kvällen ska jag vaxa benen, så det är klappat och klart. Imorgon ska jag även vaxa ögonbrynen och färga dom, så man slipper det problemet i ett par veckor! Nu låter jag säkert på världens ytligaste,men man får vara lyxig när man ska åka utomlands!

Lite uppmuntring i vårmörkret

Norgehistorier:
Odd till Bjarne var fru just fött trillingar:
- Grattis! Nu är du väl stolt!?
- Jo... Men jag undrar vilka de två andra papporna är.

Så var det Ole i Norge som gjorde lumpen. Han var inne på sjukstugan där han sa:
- Jag skulle vilja bli kastrerad.
- Är du verkligen säker på det?
- Japp, jag vill bli kastrerad.
När han kom ut efter kastreringen mötte han en av sina lumparkompisar som frågade:
- Hur gick det med vaccineringen?
- Vaccinering? Var det så det hette?

Harald frågar Ole:
- Åskade det hos dig i går kväll?
- Jag vet inte, jag var hos grannen hela kvällen.

Ett norskt flygplan håller på att krascha:
- Ange er höjd och position, säger flygledaren i kontrolltornet.
- Jag är en och åttifem lång och sitter längst fram, svarar flygplanspiloten.

Meat Loaf - I'd do anything for love



Sitter och lyssnar på den här låten nu medan jag pluggar lite historia, och den är så skön! Tidigt 90tal, nostalgitripp, ännu bättre live.

Idag går jag i skola
ända till 16:10, vilket är den längsta dagen för mig.. Känns tungt just nu, eftersom man vet att man slipper detta snart. Efter skolan ska jag troligtvis in till birsta två sek för att inhandla det sista som behövs, annars åker jag hem och försöker få tiden att rulla på. Är det en sol jag skymtar på himlen?

Tiden går så låååångsamt

Träningen ikväll gick helt okej! Hade en slätt träningsvärk i armar och ben, men det gick över ju varmare man blev. Kom även ner i spagat igen efter sträckningen i högerlåret, så nu väntar vi på att det vänstra lårets sträckning ska lägga sig snart. Två månader känns som en lång tid...

Imorgon är det skola igen, efter en långhelg. Känns som man bara vill lägga sig ner och sova tills det blir torsdag. Två ynka skoldagar är inte mycket för världen, men när man vet vad som väntar bakom är det bra tungt! Nu ska jag kika på Tonårsliv som Amanda lurat i mig genom sin blogg och sen sova.


I will miss you, pumkin

DET ÄR INTE SANT

VA? Är det inte typiskt att på min totalt efterlängtade utlandsresa så ska vädret vara skit? Jag vill ju sola på stranden, dricka goda drinkar på balkongen, bli brun och fin och njuta av en annan värme!



Jag skulle kunna börja gråta, och på denna hemsida såg det ändå bäst ut.

"Ledig" idag!

Egentligen skulle vi till mittuniversitetet idag och kika på några projektarbeten som de skulle visa, men varken jag eller någon annan i min klass mindes vilken tid eller vart vi skulle träffas så vi stannade hemma. Eller åtminstone jag och Patrik vad jag vet av.

Vaknade imorse av
att det ringde och att någon ropade fem dagar kvaaaar.. förstod på en gång att det var boobie. Kom även och tänka på att det är min sista träning ikväll innan jag far, vilket gör det ännu närmare. Kan inte prata om något annat just nu!

Nu ska jag nog plugga lite. Matte och historia. Tjing!

Pepp pepp

Här är den näst sista pepp-låten! Har ju lovat er den absolut bästa dagen vi far, och det står jag för. Den låten som kommer då kan jag inte bli mer peppad av.

Men nu över till denna. Sex dagar kvar och det firar vi med "Warra warra, warra warra"


Skönt träningspass avklarat!

Vilket otroligt skönt väder det har varit idag! Dagen spenderades hos min lillkusin som fyller 2 år på måndag. Åkte dit och åt lunch och gav present idag, eftersom jag ligger på kleopatrastranden dagen hon fyller år ;)

Resten av dagen
har jag tränat med Bellzor. Vi körde ett maration på ETIC, där det var fyra pass på lite över två timmar. Cykling, Step Mix, Muscle Power och Core. Nu är man rejält slutkörd kan ja lova er, och tror nog Isabelle håller med till 100%. Det var däremot gott med ost & kex efteråt som gymmet bjöd på!


Kusinen Kajsa


sötpluppan

Favoriter i Eurovision!

Nu är alla finalister sjungna, och visst har det varit jättebra låtar? Jag tycker de flesta har varit svängiga och de lugna har haft bra sångare/sångerskor. Men jag har några favoriter som jag tänkte bjuda på, och dessa i ordning:
  1. Norge - bäst, bäst, bäst. Fortfarande helt såld
  2. Island - Skön lugn låt med isländska Yohanna
  3. Ryssland - konstigt nog gillade jag den
  4. Sverige - lite mäktig är den allt
  5. Albanien - väldigt duktig 16åring på att sjunga
Sedan har det varit flera andra som varit bra. Konstigt nog är min topp 3 bara skandinaviska låtar, men det är väl så antar jag? Vi är rätt lika här uppe och det resulterar i lika musiksmak. Finland var dock inte min smak i år, men vad mäktigt att Sir Andrew Lloyd Webber himself var där.

Nu får vi se hur det går i röstningen! :)


uppd.

HAN VANN! Jag började nästan gråta när han gick upp på scenen och tog emot priserna. Gud så underbart för Norge att vinna ESC på sin nationaldag med en fantastiskt charmig kille. Fullkomlig utklassning med poängrekord. WOHO!



Här är även min andra favoritlåt från Island, sångare Yohanna

ESC är igång!



Igår var en stressig dag, och kunde därför inte hålla det uppdaterat här på bloggen. Var i alla fall med Boobie och hos hennes kompis Mathilda som fyllde 18 år. Träffade många nya människor och det är ju alltid roligt :)

Nu sitter jag, Peter och mamma och kikar på eurovision song contest. Malena sjöng nummer fyra, och jag kan fortfarande inte med den låten. Visst är den helt okej och mäktig, men tycker inte hennes röst är bra nog i vanlig sång.
Är mest nervös inför Alexander Rybak... hihi, min kärlek.

Turkiet nuuuu!

Träningen gick kanoners! Det brände i alla mina muskler som jag jobbade med, dvs mage, rygg, ben och rumpa. Roligt att Angelina var där också! =) Blev inge Elina, för vi hade inte tid.. tyvärr


Efter ikväll och lite snack med min fränd carrå har jag blivit mer peppad än nånsin på att åka till turki! Det är bara nio dagar kvar nu, sen drar vi till asien! Fest, sol, bad, mat, dricka, frukt, shopping... Livet.


Bättre torsdag nu!

Jag är ledig idag!! Varför visste inte jag detta imorse? Hade inte behövt åka in på skolan överhuvudtaget. Min klass hade nationella proven imorse i 4 timmar i matte D, vilket jag gjorde eftersom min kurs är förlängd och jag får göra det efter turki. Därför blev svenskan inställd och det var min enda lektion idag.

Så nu sitter jag hemma och chillar i solen med mamma. Hon syr kuddar till stolarna och jag bloggar. Hade varit helt perfekt om jag fått sitta i min nya bikini med en glass i handen. Ska strax till Elina, hörs!


Godaste glassen EVER
Varför försvann den?

Trista torsdag

Yes, allt har löst sig med historian nu! Det enda jag har kvar är en uppgift i antiken och en analys i första världskriget (måste skriva om det i perspektivform).

Efter skolan ska jag vara med Elina. Slutar tjugo i 2 så jag åker direkt till henne efteråt innan jag far hem och äter. Har träning klockan 6 på ETIC och då blir det pulscykling! Kommer bli jobbigt, muskelkrampande och härligt svettigt. Mums, då vill man nog inte ta på min rygg.

Mat är gott

Träningen gick toppen idag! Trots att den inte var den hårdaste så var det roligt. Jag älskar verkligen min jujutsu-grupp, alla är så himla underbara. Och att barnen var duktiga och lydiga idag gjorde det ju knappast sämre.

Kollar på Fråga Olle nu. Känns lite konstigt att se honom på tv ändå, efter våra SESAM-dagar. Däremot är han lika rolig och charmig privat. Sitter med mamma och Peter alldeles nyfikade.
Nyfikade?...



Godnatt. (Äter frukost imorgon på skolan Amanda!)

TRÄNING

Nu är det träning, WOHO! Ska ha barnen idag så jag hoppas de är snälla.
Och att min träning är superrolig.
Och att min tränare inte är lika purken längre.

Men nu ska jag gå och packa väskan och sådär innan bussen går. Mamma blir så nervös på mig så jag borde väl inte vara ute i sista sekund jämt. Take care!




Plugggggggiiiiiiss

Nu är jag äntligen klar med första världskriget! Vad skönt det känns :)

Satt nyss pluggade matte D, eftersom vi snart har nationella, varav jag lessnade efter en halvtimme och la mig över böckerna för att titta på insidan av mina ögonlock. Precis då kom min lärare och mentor och sa:
"Jobba inte ihjäl dig nu Matilda.. lägg ifrån dig böckerna"

Har då aldrig varit med om att en lärare bett en sluta plugga. Bör jag ta det positivt eller negativt?

Shoppingen till turki är klar

Idag var jag på birsta med boobie och shoppade lite olika saker innan vi far till turki. Det blev mest bra-å-ha saker och någon tunika. Slänger däremot upp lite bilder från söndagens shopping med Sunna, och kanske få ni se resten imorgon eller liknande. Har köpt en sjukt snygg bikini med matchande strandväska. Strandsnyggt!!


Solskyddskit för håret,
köpt hos frissan


Söta smycken, halsband&armband Indiska
Hårband H&M, ring och örhänge SIX


Linne och T-shirt från Monki


Jeansshorts från BikBok


Första världskriget

Nu börjar historian bli lite roligare! Bortser man från antiken och medeltiden som är kvar, skriver jag nu om första världskriget. Det är det roligaste och mest spännande kriget av de två som varit, inklusive kalla kriget. Jag älskar hur länderna står upp för varandra och kämpar för vad de vill.

Sedan att USA dyker in i kriget
och avgör alltihopa, visar verkligen vilket mäktigt land de är. Visserligen blev det aldrig avgjort och en fred som gynnade alla, eftersom ett andra världskrig kom, men det stoppades för några år så familjer och länder fick pusta ut och bygga upp.



Trots att man kunde förutspå ett krig med alla konflikter som fanns, var det nästan en ren slump att skotten i Sarajevo avfyrades. En slump! Vissa säger att kronprinsen åkte fel, och att där stod en ilsken man som varit mobbad i sitt liv och ville ta ut sin ilska på någon. Är det inte fantastiskt spännande?

Alexander Rybak



DIG håller jag på i Eurovision
16/5

Om det ändå hade varit tre kronor i guld..

Tre kronor vann bronsmatchen igår. Jippie.. Känns faktiskt som att den matchen kvittade med tanke på tidigare förlust mot Kanada. Vi skulle inte ens behövt spela en bronsmatch! Det är trist att spöket ligger kvar mot kanadensarna.
Tre förlorade semifinaler i rad mot Kanada.
Nu längtar jag till elitserien.


Inget jubel i år heller


Skulle bara kolla om ni var med! Självklart spelade vi mot Kanada, men ibland tror jag mina läsare somnar på bloggen! Creds till Malin och Milla.

Bettyboop-bubblan

Jag och syster inredde hennes bubbla häromdagen med massa Betty Boop-saker. Bilen var ganska billig i sig, men efter att syster slitit och jobbat med den är den nu värd väldigt mycket :)


bilen







Ascool bil!

Pepp pepp

Nu är det två veckor kvar, det vill säga endast 14 dagar till turki. Därför är det dags för en pepp-låt igen! :)
bara så ni vet sparar jag den allra bästa till sist. den totalt överlägsna partylåten!


Cruising i Timrå!

Ja, då var vi hemma igen. Och med vi menar jag jag och min fru, Sunna. Vi har ätit, varit på en promenad i en timme, köpt olika téer och lyssnat på Alexander Rybak.

Nu gör vi oss i ordning för vi ska in till timrå på cruising, woho. Jag vet att pappa ska dit med en fet grön entusiastbil i alla fall, jag kanske hinner få en bild på den! Får se hur många vi träffar på sen också :)


Going to Hugriver

Nationella proven i Engelska B var idag direkt på morgonen, vilket jag fick reda på igårkväll. Inte för att det gör någon större skillnad. Men jag vet inte riktigt hur det gick. Är säker på ett VG så jag får hoppas att det blir mer :) med såna krav som jag har på mig själv.

Snart ska jag gå och packa
väskan och leta upp några filmer innan jag åker till Kramfors med Sunna. Ska bli roligt att utforska ännu en del i världen! En liten by har jag hört. Men först ska jag se klart på Stomp the Yard, skön film!


Sista SESAM-dagen

Olle var som sagt på vår skola idag, och det var faktiskt roligt! Tror hela matsalen stannade upp i två sekunder när han steg in och smaskade i sig vår goda tacobuffé!

Vi snackade om sex, sex och sex med bland annat våra frågor till honom och hans egna tal. Han var dessutom väldigt rolig och charmig, drog många skämt. En skön snubbe helt enkelt!


Olle Waller till Timrå!

Hejsan hallå!

Sitter på skolan nu och inväntar ännu en SESAM-dag (sex- och samlevnad, för er som inte vet). Och idag kommer vår kändisgäst Olle Waller från Fråga Olle. Ska försöka snika åt mig en bild som inte är suddig.
Men Amanda har ju med sig systemkameran, så det blir nog bra.

Träning igår. Barnen var snälla, vi tränade teknikfighting, purken Mulle och en massa skratt.
Hörs mer sen!


fett

Regn varje kväll!

Åh vad jag tycker det är mysigt med regn på kvällarna! Det smattrar så härligt och det blir lite mörkt och disigt ute, och då kan man verkligen njuta när man går och lägger sig.

Lite trist att sova ensam dock. Har ju haft både Sunna och Milla här i några nätter och nu blir jag all alone. Så snälla John Blund, ge mig inga mardrömmar! Jag behöver inte det.
Imorgon blir det SESAM-dag.
På torsdag kommer Fråga Olle-Olle.
Lyllos mig, va?

Turkiet närmar sig

Jaha people, nu är det endast 18 dagar kvar. ARTON DAGAR! Hur lite är inte det på en skala? Jag föreställer mig varje sekund på hur det kommer vara för oss fyra brudar att ligga på kleopatrastranden i alanya och bara njuta av livet.

Har haft väldigt ont i fingrarna idag också. Tror det beror på att jag var på träningen igår ändå.. men det läker nog ihop snart!

Vårt hotell!

Into the blue

Tråkigt med regniga dagar.
Jobbigt att vara vänsterhänt.
Nervös inför matteprovet imorgon.
Opeppad på att göra klart historian.
...

If you can't see a bright side, find the dark one and start polishing.

Skön start på majmånad

Valborgskvällen var riktigt bra må jag säga. Det hela började med att jag, Matilda och Sunna drog till Henke och hans polare där vi grillade och spelade brännboll. Hur roligt som helst! Sedan skulle vi dra vidare till en fest i haga, men det blev inte av så vi drog på max och sedan till henke igen.

Ikväll är jag bjuden till boobie på grillning, så nu ska jag göra mig i ordning lite och dra iväg strax.




(bilderna lånade av matilda)


RSS 2.0