24 timmar kvar

Nu är det bestämt! Jag, Matilda, Isabelle och Camilla åker till Turkiet den 23 maj nästa år!! Äntligen är det min tur, äntligen!

21 veckor... snälla, låt det gå fort! Vi vill hit, NU:


(O vill åka bananbåt)

Rimstuga

Nu är det rimstuga och julklappspyntning på hammargränd! :) Det är supermysigt och julkänslan börjar sakta men säkert komma.

Filmen Australia


Den här filmen har biopremiär på juldagen och jag vill verkligen se den!

Kolla på trailern här, den verkar vara väldigt gripande. Om någon annan också fastnat för den, säg till!

Hockeykväll


Ikväll är det
dags för match, Sverige - Finland, och den ska ses hemma hos mig med vänner. Jag hoppas Backe gör bra ifrån sig och visar vilken värdig målvakt han är, som han gjorde i den sista perioden förra matchen mot Tjeckien.

Åh, vad jag längtar till julafton, skellefteå-resan och nyår! Jag har två äventyrsfulla veckor framför mig och jag önskar att de drar ut på tiden lite :) Jag hoppas dessutom Isabelle har anmält sig till resan...
Nu ska jag fixa fika!

Grattis Joakim!


Avslutningen

Nu är den här dagen här. Inte nog med att det endast är 5 dagar kvar till julafton, det är dessutom avslutning på skolan idag. Ledighet fr.o.m idag till den åttonde januari. Inte dåligt och såhär glad blir jag då:




Jag gillar glada människor

Idag har hela dagen känts som att det kvittar.. allt kvittar.. det gick inge bra alls på varken biologiprovet eller kemiprovet, och i vanliga fall hade jag blivit helt förstörd, men näe.
Jag orkar inte bry mig. Jag har ingen livsglädje nuförtiden heller och jag hoppas juletiden kan ändra på det.

Jag klarade i alla fall graderingen igår, från oranget till grönt :) Det var jätteroligt, jättejobbigt och jättebra kämpat av mina kamrater. Jag är stolt över er! (förhoppningsvis kommer bilder snart)


this is my crew

Nu blir det julfika hos faster Annika - julgröt, julskinka och mörtbröd!

Innebandymatch


Kom nyss tillbaka till skolan från innebandymatchen. SP utmanade oss i innebandy idag och vi antog den, utan rädsla! Det var en av tävlingarna till de som får gå ut först på trappen till studenten (vi leder just nu med 3-0 i matcher) :)

Men hur gick det nu då? Jo, trots inte en enda bandyspelare i vårt lag spelade vi tillsammans och vann med 12-1! Bra kämpat kära klass.

Vi dödade nästan en man

Det är sant, tro det eller ej... Jag ska berätta:

När jag och min syster var på väg hem från birsta körde vi motorvägen förbi Timrå, ni vet en motorväg som är tvåfilig med vita streck som skiljer filerna åt?
I alla fall passerade vi fabriken på väg in mot centrum och chockades av vad som dök upp framför bilen och våra ögon. Min syster fick veja för det gick en man mitt på motorvägen högst 2 meter från vår bil (!!). Hade vi kört i den andra filen, eller en meter in mot mitten, hade han blivit påkörd och vi blivit de som körde på honom.

Ursäkta, men vad fan gjorde han där? Vi blev helt stumma efter vårt rädsleskrik och fick otäcka bilder framför oss. Vad otäckt det var att det bara dök upp en människa mitt på motorvägen nära bilen. Kolsvart...

Resan beställd!


Nu är det klart! Är glad att jag till slut kunde åka med, för det kommer bli riktigt roligt. För endast 300:- får man resa tur och retur till skellefteå, tacobuffé på en restaurang och inträde till matchen. Det enda som saknas är att alla platser ska bli tagna, så anmäl dig du också och bidra till en sjukt rolig resa!

ANMÄL DIG HÄR!

Nu skriker vi vårt lag till seger!

Lite läskigt är det nog



Med tanke på hur många som "sägs" ha sett 2pac levande efter skottlossningen får man lite hårresningar. Baklänges spelas låten "yes I'm alive and I be missing you".

Backe mot den blågula dräkten

Nu har det hänt det jag väntat på, Johan Backlund får
äntligen spela med trekronor igen. Visst minns vi hur
det gick sist, när han tappade glöden och känslan för
målvaktsspelet, men nu är han bättre än någonsin och
jag hoppas att han når sitt klimax under den kommande
cupen!

Hur kommer det att gå? Jag måste säga att jag är lite
nervös, samtidigt exhalterad över det. Nu har vi tre rödvita
krigare i Sverigelaget och vi önskar dem all lycka till!

Hej mitt vinterland!

Vad roligt det är att gå ut när det bara strålar överallt. Igår sken solen fritt på alla snöhögar och det kändes verkligen som vemdalen/åre här hemma i lilla Fagervik. Vi är välsignade med snö!



För övrigt
gick det jättebra när vi hade lucia i fredags för skolan och sedan sjukhuset. Det var roligt att få åka iväg och lussa lite samtidigt som det var ett fint tåg :)
Och på tal om lucia var vi på födelsedagsfest hos Stefan igår som fyllde år. Det var roligt att få träffa så mycket folk och det gick lugnt till hela tiden. Helt perfekt var det och tack alla för den kvällen!

Två månader idag

Jadu, Tobias. Det har idag gått två månader och jag
hoppas att du mår bra! Tiden bara flyger iväg och
hittills har det varit turbulent för oss alla. Du har
givit oss skratt, tårar, kärlek och vänskap och det
kommer vi aldrig kunna tacka dig nog för.

Vi saknar dig,
you've always been one of a kind.



Min jacka blev stulen!


I torsdags eftermiddag, efter kemiprovet, skulle jag åka hem. Innan jag for hem såg jag Lisa sitta och prata med polisen inne hos lärarna. Tydligen hade något stulit hennes jacka och en till rakt upp och ner ifrån klassrummet. Jag tyckte synd om henne och Emma frågade mig (mest på skoj): "Matilda, vet du vart din jacka är? Hehe."

Nej, det visste jag inte, för min jacka var en av dem. Jag fick panik eftersom jag hade mobil, nycklar och träningskort i den jackan. Jag fick däremot prata med polisen och han sa att de hade fångat tjuven och att allt var kvar i den. Hur sannolikt är det egentligen?

De fick fast tjuven genom att en kvinna inne på Indiska (Matilda O's mamma!) hade ringt polisen för han hade sett misstänksam ut med två jackor mitt i stan. Så efter ca en timme inne på polisstationen fick både jag och Lisa tillbaka våra jackor. Så tack Anna och tack polisen!

Rätt och slätt

Vad borde man förvänta sig utav livet, egentligen?

Dagens julklapp 6,7,8,9

Julklapp 6 & 7


Julklapp 8 & 9


Tråkigt nog har jag inte vunnit på någon av de tre lotterna jag fått...

Skolan begraver mig

Eller är det jag som begraver mig i skolan?
Hursomhelst har det varit väldigt mycket på senaste och därför ingenting tid över till blogg och internet. Mina senaste julklappar läggs nog upp ikväll eller imorgon, beroende på när jag kommer hem från träning osv.


Matchen mot Rögle i lördags var fantastisk. Åtminstone den första perioden. Rögle gjorde det enkelt för oss att bryta in och göra mål. Dessvärre blev vi lite för bekväma och tappade vårt 4-0 överläge till 4-2, men lyckades ändå vinna med 5-2.
Imorgon är det hockeykväll hos Jonas&Malin, SSK-TIK, heja!

Idol-Robin ute!


Då var det gjort
, flickornas favorit är numera ute ur IDOL. Bra eller dåligt? Personligen gör det inte mig så mycket, jag har alltid tyckt om Alice och Kevin är redan en stjärna. Jag är den som tror på öden: är det meningen att Robin ska lyckas så gör han det.

För övrigt var det ett hyffsat program ikväll. Det känns ändå som att det hela med IDOL har svalnat för mig och finalen är den enda jag kommer se hela programmet av tror jag. Nu återstår det i vilket sällskap jag befinner mig i då.
Lycka till Kevin och Alice!


Dagens julklapp 5


Mysterium gör mig levande

"Den vackraste känslan en människa kan känna är känslan av ett mysterium. Det är grunden till all sann konst som all verklig vetenskap. Den som inte känt detta kunde lika gärna vara död." - Albert Einstein.

Jag kan hålla med honom, på ett sätt. Mysterium kan göra oss mer livliga och ge oss känslor vi aldrig fått förr, men hamnar man i fel situation är det inte roligt längre.
Som en "första dejt" till exempel.
Hur jobbigt är det inte att gå runt och vänta på att han ska höra av sig? Även fast man haft riktigt trevligt vet man aldrig vad som försigår i hans huvud och självförtroendet sjunker efteråt för varje minut som går och man inte hört något.

Vissa säger: "vänta, låt honom höra av sig" och vissa säger "kör på, vad har du att förlora?". Jag säger: gör som du själv hade velat att han hade gjort. Det finns alltför många blyga killar nuförtiden och allt för många omständigheter för allting. Låt det vara enkelt, för det är enkelt!

Dagens julklapp 4


chokladtomte!


Okej, såhär var det: Idag var sista matchen för Tom Wandell innan han far. Olyckligt nog trodde jag det var Brynäs-matchen, men ack vad jag bedrog mig. Förlåt för det.
Vinst blev det i alla fall, tyvärr bara två poäng, men väl behövda :)

"Lill-fredag"



Ikväll är det match igen! Tyvärr så har vi inte vår Tom Wandell eftersom han är i Dallas Stars och spelar de två närmsta veckorna. Hoppas bara att de vill behålla honom.. och att en annan poängkung kliver fram.
Jag är inte så säker på seger ikväll, även om uppehåll tycks gynna vårt Timrå. Vad de behöver är ett stöd ända nerifrån tårna ikväll och mycket kämparglöd.

Kom igen nu!

Dagens julklapp 3


pärlörhängen :)

Dygnet är för kort

Just nu känns det som att jag inte har tid att gå i skolan, för att jag har för mycket att göra i skolan. Jag menar? Det bara kastas över mig och idag fick jag panik över något jag inte ens hade. Det känns som att man tänker lite för mycket kanske.

Dessutom hinner jag inte köpa julklappar.. det är 21 dagar kvar!! Jag vet då vad jag ska köpa åt de flesta men det finns bara inte tid...
Humöret mitt går som en jojo.
Tacka vet jag V6  green tea jasmine.

Dagens julklapp 2


Pluggkompis sökes!

Är det någon fler än jag som fastnat i skolan? Känner mig helt tom på idéer och läxhögen växer ju närmare jul kommer... jag skulle behöva en pluggkompis, någon som kan stötta och peppa!

Framöver har jag två labbrapporter att skriva, ett prov imorgon, redovisning på torsdag och läsa en bok. Kände jag inte paniken innan novemberlovet har den banne mig dykt upp nu! Huvudvärken har ännu en gång presenterat sig för mig. Är det verkligen bara jag som stressar?


Dagens julklapp 1


RSS 2.0