Julkänslan borta


Jag är en såndär som aldrig får till julkänslan innan julafton, jag hänger nästan aldrig med. Även fast det varit skyltsöndag, första advent, pyntning och bakning hemma, lyslördag i stan och tomtar på gatorna finner jag inte julkänslan, vart är den?

Tror nog inte
jag är den enda om det här... dessutom är jag samtidigt den som aldrig växer upp ifrån julen och fortfarande tycker det är dökul med en adventskalender.
Ska nog dessutom kliva upp i ottan imorgon och kika på den på tv:n. Skägget i brevlådan.
Ni funderar säkert på om bilden är en "för tidig" julklapp, men icket! Har fått en julklappskalender av mamma i år och visst höjde det min julkänsla! GUD SÅ HÄRLIGT. Ni ska få följa mina presenter dag för dag i 24 dagar nu! :)

Nu blir det Sunes Jul och en mysig säng. Godnatt.

Pepp för kvällen

Är på väg in till stan snart för jag måste hitta något att ha på mig ikväll. Dessvärre lär det ju inte hända eftersom jag har så svårt att handla en outfit på beställning. Något förslag på något snyggt?

Är riktigt pepp inför kvällen! Ska på tjugoårsfest på Alnö och jag hoppas det blir som förväntat. Dit åker jag, O, Elina och Amanda. Bilder dyker nog upp imorgon! =)

1.2 mil!

Hur hurtiga är inte vi?
Jag och Milla fick en helt galen idé vid nio snåret ikväll. Vi sa till varandra: "Vi går och möter varandra". Sagt som gjort, vi gick och gick och gick...
65 timme senare träffades vi halvvägs. 65 minuter senare var vi hemma igen. Efter 1 mil och 2 kilometer slängde vi oss i kylskåpet och fikade massa gotta. Snacka om att leva spontant och impulsivt!

Dock värker mina ben nu.

Tårgripande


Hur tror ni det känns när en av ens bästa vänner ringer mitt i en jobbig skoldag och sjunger en av världens finaste låtar för en?
lyssna på den
Det känns underbart, stärkande och upplyftande. Tack.

Fredagsmys

Sitter nu halvdöd i svenskasalen i väntan på att skoldagen ska börja... lite mysigt är det nog.
Jag är så trött bara.
Har dryga lektioner idag. Eller inte dryga, utan hela dagen är dryg just för att jag aldrig börjar kvart över 8 annars. Såhär ser min dag ut:
  • Svenska B
  • Matte C
  • Engelska B
  • Fysik A
Sedan blir det äntligen fredagsfika med Milla igen! En god tradition som inte är värd att brytas. Dock får jag hålla igen lite eftersom jag ska hem på stormiddag sedan. Ha en bra dag! :)

Grattis mamma!

grattis mamma på födelsedagen
jag kommer hem snart och äter tårta!

Förutom det
gottandet blir det hockey och därmed jobb ikväll. Lite nervös är jag angående vinsten ikväll, eftersom de gjorde en sådan kass match mot Djurgården. Men vi ger aldrig upp.

Beslutsångest, hjälp behövs!

Nu står jag inför två val: språkresa eller utomlandsresa. Ni ska få se mina för- och nackdelar sedan gärna hjälpa mig med svaret, och med utomlandsresa menar jag fest, sol & bad med girlies.

Språkresa:
 + lära sig perfekt engelska, trevlig upplevelse, se england, bo i värdfamilj, sol&bad på kusten, 3 veckor
  - inga sena utekvällar, plugg

Utlandsresa
:
 + ha skitroligt med kompisar, bli brun och fin, sena kvällar, middagar ute, leva "lyxlivet"
 -  ingen språkresa som varit mitt mål länge, dålig träning av engelska, kan vara osäkert, kanske blir för mycket... endast en vecka

Innan ni bestämmer er, här är några bilder från Bournemouth, alltså det stället jag tänker åka till om det blir språkresa.

never without you


<3

Julklappstips

HÄR HAR NI ETT HETT JULKLAPPSTIPS FRÅN MIG

http://www.tikare.se/nyheter/index.php?nid=1018

Roligast är det om vi åker ett helt gäng! =)

Resan uppåt har börjat!


I brist på kabelsladd till min kamera kommer inte bilderna att komma förrän senare ikväll eller imorgon, beroende på när jag hittar den. Men en sammanfattning om helgen kan man säga att den varit intensiv, mysig, kall och extremt rolig. Kvällen i lördags med O är svår att toppa må jag säga.



Ännu en fantastisk sak är att timrå sänkte serieledarna med 2-6 i lördags! Trots en viss tveksamhet när LCH kvitterade 2-2 tog Timrå tag i matchen direkt igen. En underhållande match med mycket mål, irritationer, snyggt spel och laganda. Såhär vill jag ha det.
Verkligen såhär.
Är dessutom mycket glad över att Pääjärvi äntligen fått nätat efter rader av försök och intensivt spel. Det här behöver vi och vår vandring uppåt i tabellen är nu igång. Håll i!

LÄS ARTIKELN HÄR

Lyslördag



Vilken härlig dag!

Så skönt är det att ta sig ut när solen lyser, några minusgrader och snö på backen. Ska vara med O ikväll, vi har nyss varit i stan när de tände all belysning där. Superfint! Vi bjöds dessutom på pepparkakor och varm choklad.
Ikväll blir det bite line med Johan, Majk, Elias och Anton och vi ska kolla på Linköping - Timrå. Riktigt najs måste jag säga.

Sedan ska jag spendera natten tillsammans med O. Får se om vi drar direkt hem eller sticker vidare ut på fest någonstans. Hursomhelst kommer det bli skoj. Heja Timrå!
Ha en trevlig kväll!

Lehtonen assisterande kapten


Nu har vi en ny assisterande kapten sedan Hedström lämnat oss och det är ingen mindre än vår utomordentliga back Mikko Lehtonen. Visst kan vissa tycka att en mer inbiten spelare skall få efterträda jonte, men jag tycker det är ett bra val.
Vi vann igår dessutom mot Luleå med 3-2 i sd.
Vi borde ha tagit 3 poäng, vi borde ha vunnit, men luleås mål 19:59 i andra perioden skapade för mycket press. Däremot visades det vilket lag som förtjänade vinsten i sudden och vi fick då i alla fall med oss 2 poäng.

Match ikväll!

YES! Jag är så glad just nu, för jag har nyss fått betyget på min första engelska-analys. Analyser är väldigt svåra, som kanske de flesta vet, och meddelar därför stolt att jag fick högsta betyg på det! =) Jag och Isabelle var tydligen väldigt, väldigt duktiga...

Är på väg till e.on Arena nu också, ska ringa Bellen först och kolla hur hon tar sig dit osv, sedan blir det match ikväll och jobb i pubkiosken. Jag önskar oss lycka till och återkommer imorgon med resultatet. Sköt om er!

Melodifestivalen = tjatigt

                               

Jag måste bara berätta om årets uppställning i Melodifestivalen i år, att jag är trött på att det är samma samma hela tiden. Hur ska vi någonsin vinna ESC när vi aldrig kan förändra oss? Det är bara att inse att det är 2008 nu, och nästa år 2009, därmed lockar det inte med schlager längre.

Kom ihåg tidigare vinster: Lordi var rock, Helena Paparizou var pop, Ruslana var.. vikingatiden? Vi sitter fortfarande fast i kärlek och vindar med våra vanliga schalger-artister. Uppställningen kan ni se HÄR.
Lockande? Inte direkt. Även om man växt ifrån detta för längesedan hejar man fortfarande på sitt land, det är som sagt ännu en tävling.

Tråkigt avslut


det är dessa tider jag vill ha

Timrå, kära Timrå. Vi behöver en målskytt och det är på momangen! Vi kan inte förlita oss på Pyörälä eller Tenkrat i vartenda byte, för de är inte superhjältar. Jag ser viljan och skickligheten i spelet, men inte i målproduceringen och jag vill att det ska hänga med i alla matcher.

Jag är rädd för att detta kommer att ta hårt på er nu, att självförtroendet ännu en gång sjunker, men det är nu det ska motbevisas. Vi ger aldrig upp!

Huvudvärk!

Jag trodde jag hade blivit kvitt huvudvärken under sommaren, men den introducerade sig för mig igen nu under hösten. UNDRA om det har ett samband med skolan och alla läxor och krav man sätter på sig själv. Värt att fundera på.
Satt nyss och tragglade med matten, derivator, och blev nyss klar. Eller "klar", det var mitt mål för idag i alla fall.

Nu ska jag skriva på min inlämning till psykologin och övergår sedan kanske till kemilabbrapporten. Det ska bli skönt att få åka på träning sen, rensa hjärnan lite. Hörs då!

Vinst!

Jajamen, det blev en vinst igår i e.on arena.  Timrå spelade 2-0 mot södertälje och backe storspelade i målburen. Jag blir så glad i hjärtat när de spelar som de gjort de två senaste matcherna, måtte det hålla i sig!

Gårdagens kväll blev riktigt skön och rolig må jag säga, trots att det låg ett svart moln ovanför mitt huvud hela dagen, och tyvärr ligger det kvar än...
Däremot gick det att bota för stunden tillsammans med mina vänner. Vi såg på filmer, varav en var superbra (I now pronounce you Chuck & Larry) och den andra var hur kass som helst (Bugs). Skrattattacker är ett måste med er!




Och visste ni att jag har en fantastisk mamma?

Match ikväll!


Träning!


Jajamen, är nyss hemkommen ifrån ett spinningpass med Milla! Jisses, vad skönt det var att få trampa ur sig. Brum brum! (tramp tramp?)
Jag längtar också till imorgon när det är dags för hemmamatch igen! Äntligen. Kom och säg hälsa på mig och Bella i pub-kiosken, det uppskattas! =)

Men nu ska jag och Milla äta pepparkakor, skumtomtar och dricka julmust. Älskar julkänslan!!! (40 dagar kvar till jullov)

Aj, aj!

Hör upp Sundsvall! Gå försiktigt på gatorna, det ligger som ett osynligt istäcke på vägarna.. Har skådat många olyckor idag, tyvärr.

Intriger i A-laget!



Enligt olika källor
har jag hört att det är intriger i Timrå IK:s A-lag, vilket gör mig extremt orolig inför framtiden. Det är inte bra att vi ska börja glida ifrån varandra nu efter all team-building vi har byggt upp. Pojkarna som kommit i otakt med varandra är då Backlund och Hedström, varav den sistnämnde lämnar Timrå för Moskva som vi tidigare fått reda på.

Vissa pratar om att Challe ska avgå nu också och det tycker jag är nonsens. Ge honom en chans! Jag tror inte att det är herr Berglund det är fel på, för större hjärta för ishockeyn än honom får man leta efter, jag tror mer på att det är spelarnas instabila psyke som spökar just nu.

Vi behöver bli stabila igen! 4 raka vinster nu och vi är med i kampen igen, så tätt som tabellen ligger. Vi måste komma ur det här nu och börja tänka i rätt banor. Hitta hem, gott folk!

Vart finns föräldrarna?

    

Min nya favoritplats.


Jag läste på aftonbladet igår om en bebis som blivit mördad av sina föräldrar, genom misshandel. Trots att sociala hembesökte dem 60 gånger lyckades de dölja allt de gjort mot bebisen genom påhittade saker. Jag menar, hur fan kan man göra så mot någon man suttit till världen? Jag blir rädd inom mig och tårarna är inte långt borta när jag läser detta:

"Han hade en bruten rygg, nio brutna revben, kraftiga skallskador, saknade naglar, en allvarlig skada på munnen, ett sönderslitet öra och åtskilliga blåmärken över hela kroppen."
LÄS ARTIKELN HÄR

Hur kan sociala INTE fatta vad som händer? Jag blir arg och chockad över sånt här. Bebisen fick inte ens en chans till en lyckligt liv, ingenting överhuvudtaget att säga till om.
Näe ni, jag skulle aldrig göra så mot någon jag ska uppfostra till en bra medmänniska. Aldrig.

Träning och uppfinning

Såhär glamorös vill jag också vara! New York är en dröm.

Nu hoppas jag
träningen är igång igen, för igår var jag och Milla på ETIC och pumpade lite. Vi satsar på beach 2011, eftersom '09 är rätt kortsiktigt tänkt. Nu ska jag uppnå mina mål jag har inom träningen, förhoppningsvis!

Och snälla, kan någon uppfinna en funktion på mobilen som kan söka upp både nycklar och plånbok? Jag är trött på att springa runt var eviga dag för att hitta dessa saker. Tappar man mobilen kan man ju alltid ringa från en annan telefon, men ett par borttappade nycklar kan vara förlorade för all framtid... inte för att överdriva!

Nu!!

Äntligen är rummet klart!! Förhoppningsvis blir det bilder så småningom.

Jag älskar min bästa vän

Måndag idag igen hörrni, hur känns det? Fem dagar av slit, tidiga morgnar och stress framför oss innan vi får vila igen. Jag får ångest bara av tanken...
I alla fall så har jag bestämt mig nu, jag ska bli ambulanssjukvårdare! Har ju alltid velat det, men då kom en snubbe och krossade mina drömmer tack vare hans kommentar: "Det finns för många av dom, du får aldrig något jobb".
Nähe? Ja, jag antar att vuxna vet bäst. Men nu är det bestämt igen, tack vare Erica och hennes stöttande ord.



Isabelle Andersson
, vilken tjej! Hur kan man berätta för någon att den personen är en av de viktigaste man har i sitt liv, utan att det låter smörigt? Jag vet inte, men vad jag vet är att jag känner precis så. Det går inte att begära något mer av en vän än vad du ger mig och det är jag evigt tacksam över.

Lyckad lördagkväll!

Nyss hemkommen ifrån stallet, har ridit lektion idag för en som heter Åsa. Gick suveränt och känner mig mycket nöjd nu! =)

Angående gårdagen måste jag säga att det var jätteroligt! Jag fick träffa mycket folk som jag tycker om och skratta och ha roligt. Vi dansade mycket, körde några lekar och spelade poker. En typisk härlig och lagomt mysig fest. Här kommer lite bilder, för som sagt, en bild kan säga mer än tusen ord...

    

   

    

    

Tack för en toppenkväll!

Födelsedagsfest!



Yes!
Äntligen är det lördag, för det är ikväll vi ska fira Bella och Lollo inne i stan! Jag hoppas det blir lika roligt som jag förväntat mig. Jag och O har suttit och bränt en skiva till ikväll, det kommer bli hyffsat med fart kan vi lova er.
En låt är dessutom dedikerad till dig, Tobias...

Innan det ska jag hämta upp en digitalkamera som kommer att bli premiärknäpparn ikväll, spännande! Jag ska få låna den av min syster så jag tackar henne för det. Ni kommer att få se bilder imorgon förhoppningsvis! :)

Begravningen



Ni hade rätt
, det går inte att bli lugn på något sätt när man säger farväl av en nära vän. Begravningen i sig var jättefin med väl valda ord av prästen, fina bilder hängades i kyrkan på Tobias, vänner som stöttar och musik som speglar honom. Jag kände att "nu, nu är det dags att gå vidare", och allt gick så mycket lättare när man tänkte på att Tobias medhöll.

Jag fick nog ur mig alla sorgetårar igår när jag gick fram mot kistan och sa farväl, även fast jag vet att han inte fanns där. Det var bara ett skal, som en fasad, men ändå fick man lämna rosen och säga det högt. Jag försöker övertala mig själv varje dag att det här kommer gå bra och förhoppningsvis kan jag tro på det någon dag, men inte riktigt än. Jag är inte redo än. Som på bilden vill jag fortfarande sträcka fram handen och känna på dig, ta på dig, krama dig och berätta att du är en av de bästa människor jag känner.

Coldplay - fix you, glömmer aldrig den dagen jag slog dig i singstar på den låten. Tjurpelle som du var skulle du ha revansch två gånger!
Östen med resten - solsken till mig, alla vet att det var din låt och den lockade fram både leenden och tårar igår.

Jobbig morgondag

Visst är det skönt att bara få slänga sig i duschen efter hårdträning? Sedan att skrubba hela kroppen och smörja in sig med något godluktande är plus i kanten, även att få lägga sig i nya lakan.. Förutom jag som sover på soffan, hela mitt rum är under renovering! =)

Jag vet inte riktigt hur jag känner inför imorgon. Det är imorgon begravningen hålls för Tobias och det känns oroligt inom mig just nu, även fast jag vet att det kommer bli skönt med ett avslut.
Jag vet inte heller hur jag ska kunna klara av att fira farsdag imorgon direkt efter.. Stackars pappa som måste försöka se det ljusa i situationen och ändå låtsas bli glad för presenten.
Någon som varit med om begravningar förr, och vet hur de ska hanteras? ... för just nu är jag i en enda röra.

Joining the army



Som förberedelser för lumpen om några år var jag på militärträning idag! Det var jätteroligt, vi fick hoppa i däck, krypa/kråla, hoppa hopprep, olika styrkeövningar och sick-sacka osv. Är jättetrött nu och kommer förmodligen sova gott ikväll! Speciellt efter något gott fika...

Det är dessutom begravning om två dagar... måste säga att det kommer kännas skönt att få ett ordentligt "avslut" efter allt tragiskt som hänt. Jag är glad också att jag kommer ha med mig mina närmsta vänner som stöd. Vila i frid Tobias.

Renovering

Yes, nu är det äntligen igång med renoveringen av mitt rum! Den gula tapeten skall snart bli kaffebrun, med en fondhörna som är mörkare. Det ska sättas in orangea och svarta detaljer i mitt rum, varav jag önskar mig kuddar av dessa färger i julklapp. (pik)

Ni har väl inte glömt farsdag?
Jag köpte i alla fall min present idag åt min pappa, eftersom jag ska fira honom på torsdag istället för söndag. Han far till Irland på fredag så jag och Anette tyckte det skulle vara ett ypperligt tillfälle att fira honom på torsdag. Men det får bli en överraskning! =)


Pappa Asklund!

Träningsläger

Nu är jag hemma igen som en ny människa. Med det menar jag blåslagen kropp, svullnader, glädjande minnen och stel nacke. Det har minst sagt varit tufft dessa tre dagar, men jisses så roligt jag har haft det! Trodde inte jag skulle säga det, men jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv.

En inspirerande instruktör jag har haft denna helg var Lars Stålnacke. Jag har inte träffat någon sådan harmonisk och ödmjuk person i hela mitt liv och är väldigt glad över att jag fått tagit del av hans kunskaper. Jag önskar jag kunde beskriva hans sätt att vara på, men det går inte. Man kan säga att han gett mig en annan livssyn helt enkelt...

En annan inspirerande
instruktör var Musse, han är en tv-profil från bland annat rallarsving och Yippee-ki-yay. Brutala och vårdlösa slag och sparkar var hans tema, vilket resulterade i mycket blod men även väldigt mycket skratt och kunskaper.


                     Lars Stålnacke                                                 Musse

Det är skönt att vara hemma och ännu skönare är det att jag vet att jag utvecklats.
Jag hoppas bara jag kommer ur sängen imorgon...
Ska kolla på film nu, Raise Your Voice, godnatt!

RSS 2.0