Tisdag



Såhär kul har vi på spanskan.

PAUS



Jag kände för en paus i mitt pluggande. Även fast jag suttit i kanske 15 minuter i sträck orkade jag inte längre. Lat? Knappast.. Dum? Inte det heller... Omotiverad? svar, JA!

Sitter med en inlämning till engelskan, och visst, jag älskar engelska, men vet man inte vad frågan är utan man bara skriver på ändå kan det bli jäkligt svårt i slutet. Tror jag ska gå över till matten i stället.
Och visste ni att den internationella matematikdagen är den 4:e mars år 2009? =)
/B

Goderafton

Jag måste säga er att jag är ingen morgonmänniska. Det spelar ingen roll vilken sida jag vaknar på, jag är ändå alltid lika osocial och seg. Det spelar ingen roll vem jag är med, vem jag tänker på, vem jag ska till eller vad jag ska göra.. jag är ändå halvgrinig på något sätt.

Så till er alla som måste spendera en tidig morgon med mig; ta det inte personligt! Jag bara är sån. Det blir bättre efter ett tag. Tjata inte heller på mig att jag ska vara gladare, det blir bara värre då.
Men tänk såhär; "Förmodligen är hon inte sur på mig eftersom vi inte bråkat (om så är fallet) och jag umgås med henne just nu. Hon tycker om mig!"

Där. Ha en bra dag =)
/B

50-års kalas!

Oj, vilken fullspäckad dag det var igår! Jag, mamma och min syster var ute och snurrade hela dagen för att göra oss i ordning till den stora kvällen: min mosters 50-års fest. Vi var på manikyr, sminkning och håruppsättning. Jag själv blev jättenöjd med resultatet, och kvällen tycker jag personligen var jätteroligt. Jättekul att träffa släkt igen =)

Här kommer några bilder:



1. Matilda före
2. Mamma och Matilda efter
3. Syster och hennes sambo
4. Kusinerna Gustav, Ida och Emanuel

Fler bilder finns på bilddagboken inom kort. Enjoy! =)
/B

Myskväll!

Ja, en fin dag må jag säga. Stressen lägger sig som ett lager ovanpå mig, men är fortfarande samma goa person inuti. Är bara lite ur balans för tillfället.


Ikväll lär det nog bli bättre, för jag och Bella ska ha disneymaraton @ my place tillsammans med oändligt många exotiska frukter och isvatten. Nyttigt, gott och läskande! Vill du vara med? Ska bli så mysigt, så mysigt. Vi behöver nog det här både hon och jag, eftersom vi båda har det tungt i skolan just nu. Men pluggtiden man missar ikväll, får man ta igen imorgon....

Träning först om jag hinner. Hoppas på att komma med bilder!
/B

Fan...

P2P tv har slumpat bort timrå-matchen... Vad gör man då? Lyssnar på radio. Men hur kul är det? Halvtaskigt.

Men äre inte underbart att vi leder med 2-0 efter första perioden? Lika bra att njuta medan man kan. Kämpa på mina röd/vita krigare!
-----
Att njuta var det ja. Brynäs tog reducerade och kvitterade dessa mål, och tog dessutom ledningen och vann. Och jag har fastnat i engelskan för jag har inga frågor framför mig. Och jag är less less less. Godnatttttttttt.

Sol och värme

Åh, vilken lång dag det har varit. Jag längtar tills jag får komma hem till fagervik och ta hem matchen som sänds ikväll, brynäs-timrå.
Det är gratis på http://p2ptv.se, om någon är intresserad av ishockey.
Men jag kan inte åka hem och slänga mig på soffan med en påse popcorn, jag har arbete att göra inom skolan också.
Matematik C och Engelska B.
Och kanske lite information om "känner alla människor samma smak?"... Va? Jo, det ska jag göra.

En glad nyhet är att solen skiner i alla fall, vilket kan hjälpa till med fotosyntesen, och i solen gick jag med min Life-påse i högsta hugg då jag blev stoppad av en telenor-kille. Han ville sälja bort mig till telenor, från halebop, men det gick ju förstås inte eftersom jag inte är över 18.
Och det trodde han.
Jag tog det som en komplimang och fortsatte med näsan i vädret.
/B


Undebart



Jag och min man.
Ni kunde ha skådat oss på BK idag.
Godnatt.

Dagen efter

Jag blev så glad idag på morgonen när Lisa och Emma dök upp framför mig med en present!! Det var nästan så att tårarna rann när Emma sa såhär åt min chockade min: "Men Matilda, vi tycker faktiskt om dig!" =) Det var en disneyfilm, jippie, en klassiker dessutom! Nummer 17 tror jag det var närmare bestämt. De 101 dalmatinerna!

Vi ska dessutom ha poängorientering i stan idag på idrotten, så har ni ögonen väl öppna kan ni se mig springa runt sjöblöt i svett och leta hotell knaust.
/B

Övergående

All good things come to an end...tyvärr, men så är livet! Däremot kan man göra det mer minnesvärt, med till exempel bilder eller symboliska presenter. Något jag kommer spara för all framtid är en jättefin sång jag fick av Matilda Jonsson och hennes pojkvän Linus: de sjöng för mig och skickade via mms. Tack, tack, tack<3

Har fått superfina presenter idag också. Ännu mer disneyfilmer (klassiker!!), en svart mössa, pengar, chinos och en tröja. Allt var jättefint och jag är jättenöjd med min dag. Tänker avsluta med en bild på favorit-bössan:



Tack för en bra dag! Nu ska en tårt- och kakbelåten Matilda sova. Godnatt!
/17-åringen

MIN DAG

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är Matilda Burströms födelsedag, hurra hurra hurra!

Fick även en superduperbra present igår som jag inte tänker berätta, utan visa senare med en bild.
Ha en bra dag, för det tänker jag i alla fall!
/17-åringen

Match

Ikväll smäller det igen, klockan 19:00 är det Timrå-Frölunda och jag kommer självklart vara där! Däremot kommer jag jobba i den rullande kiosken, kanske inte lika roligt, men jag har min bästa vän med mig så det blir roligt hursomhelst =) Kommer du vara där ikväll?

Men nu ska jag ha psykologi med Mostgaard, spännande spännande må jag säga. Älskar psykologi, att komma närmre på hur folk verkligen tänker och varför de reagerar som de gör. Därför bör ni passa er för mig nu, för jag lär analysera vartenda litet steg du tar!
Tjing,
/B

Underbar!

Skicka vidare (pay it forward): jättebra film! Dess budskap är enormt och jag gråter på slutet varenda gång. Den här filmen får mig att tro att det är möjligt att förändra världen.






Kalas all over again



Idag har jag
varit hos min pappa, för jag skulle firas där med honom och hans fru. Vi var på kina och åt sedan utbytte vi presenter eftersom hon nyss fyllt år också. Jag blev supernöjd med mina presenter!! Det blev:

* en jacka från VILA
* ett snö-halsband
* en disneyfilm (hitta nemo<3)
* en svart/vit scarf
* t-shirt med halv dragkedja

Sedan har jag övningskört också, jajamen, så stor som jag är. Och ändå fyller jag bara 17 på tisdag... Det känns ändå som jag fyllt år redan eftersom jag blivit uppvaktad så mycket.
Kom och tänka på katten idag igen vid anderssons. Usch, jag ryser.

Imorgon är det match igen, see you there!
/B

Kalas!

Då var lördagen över. Tänkte skriva och berätta om vad kvällens aktiviteter skulle handla om, men jag hann inte just för att jag hade så mycket att göra. Jag och O for på träning-maraton på ETIC från klockan 10 till 12. Det var svettigt, roligt och en sjuhelsike träningsvärk fick man efter. (jag överdrev lite)

Sedan drog vi till Maxi
, mötte upp Milla och handlade allt som behövs till tacos. Klockan 6 var allting klart, då hade vi dukat fram middag till 7 härliga brudar. Efter tacosen blev det kladdkaka och ett spel som hette "Hur fan visste du det?" som O fick av mig i present (kalaset var gemensamt födelsedagskalas av mig, O och Milla). Jag hade jätteroligt den kvällen och tackar alla för de fina presenterna och blommorna! Jag blev helt överväldigad =)

Idag fortsätter festen, och ska nu till min pappa för att bli lite halvfirad där, bilder om gårdagen kommer sedan.
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN CAMILLA WESTIN!!
/B

En bra dag

Jag hatar att försova mig.
Det händer då inte ofta, högst 2 gånger per läsår, men det hände idag. Jag vaknade 07:12 varav bussen skulle gå 07:20... Vi hade dessutom skolfotografering idag... Vill ni veta hur det gick? Jo, jag tog med mig smink, slängde på mig kläder och sprang till bussen. Jag hann, jag blev vacker på kortet och hade en fortsatt bra dag! =)

Måste också säga att elevrådets och skol-if:s kort på min skola blev kanon! Glöm inte att kolla det: Mikael Elias teoretiska gymnasium!

Sedan må jag påpeka att det är den 19e september idag, det vill säga Matildas födelsedag! Grattis gumman, hoppas du njöt av sången jag bjöd på! Må också påpeka att det var en sjuhelsike match igår mellan Timrå och HV71! 3 friska poäng satt bra i protokollet, och vilken revanch vi fick. (6-5)
/B

Äntligen!



Ikväll är det dags igen, ikväll ska vi återförenas!
Klockan 19:00 kör vi igång till det jag har längtat efter hela sommaren.
Elitserien.
Livet må vara orättvist, men ack vad allt kan ändras fort. Vi ses ikväll!
/B

Bakverk

HEJ! Vaknade imorse av att mamma väckte mig, konstigt nog,  eftersom vi skulle baka kakor till min födelsedag. Det blev goda kakor må jag säga: choklad, kokos och citron. Men på tal om min födelsedag har jag lovat att lägga ut min önskelista, så här kommer den:

  • Disney DVD-filmer (ska börja samla nu)
  • Mysiga vantar, mössa och halsduk (svarta)
  • Söta örhängen (har 5 hål)
  • Användbart smink
  • Höstkläder
  • Kärlek
  • Personliga ting, något som ger minnen
  • Spel
Sådärja. Fick verkligen inte med allt, men nu får ni i alla fall ett hum om vad jag är ute efter. Ska fortsätta med mitt ivriga pluggande nu hemma hos Bea, men det känns halvtung just nu. Tror det är ett litet besök på macken inbokat också!
/B

Another day

No one can remind me of you, because no one is as special as you are. You stole my heart baby, and you've still got it with you. I'm longing for a reunion...

Jag och Bea
tänkte häromdagen: oj, vad vi har blivit stora. Kom på mig själv när jag övningskörde på en 90-väg häromdagen att jag faktiskt är en del av samhället nu. Jag bidrog till ökad växthuseffekt och ökade bilolyckor! Tänk vad jag växt upp.

Skrev också upp mig och O på tränings-maraton på lördag klockan 10:00! Tänkte att det var lite tidigt, men äh, jag pallar det jag. Ringde och berättade det för O, trodde hon skulle bli sur och skälla på mig men hon tog det rätt bra, så lite måste ju hon tycka om mig. Det är 4 pass, 30 minuter vardera: AfroPower, Aerobics, Step-Mix och Ass'n legs.

Imorgon är vi lediga från skolan, så då blir det pluggdag tillsammans med Bea och Ben&Jerry. Hehe. Ska träna senare också med Nettan, lite militärträning, något nytt och annorlunda. Hur det var berättar jag imorgon.

Välkommen...

...tillbaka, Matilda, tack så mycket! Tänkte berätta för er om mina dagar i Stockholm idag och även dela med mig av några bilder. Vi kan ju börja med onsdagen: Reste med bussen klockan 8 på morgonen, anlände i Sthlm vid 1 då vi packade av oss alla grejer och stack ut på stan. Virrade bort oss lite med tunnelbanorna, men för att åka dem för första gången gjorde jag det bra tycker jag. Inga panikkänslor i alla fall =) Avslutade dagen med gemensam middag och lite mys på METG Sthlm. Träffade lite nytt folk från Malmö, Göteborg och Karlskrona, där vissa var trevligare än andra...



Torsdagen var roligast, och anledningen till att vi for ner, för det var denna dag vi hade vårt Teoretiska OS. Allt skedde på Stockholm Stadion (Stadium?) och det var en fantastisk dag! Vi gjorde väldigt bra ifrån oss må jag säga, vilket visade sig på prisutdelningen på kvällen. Två individuella vinster, en lagvinst och en fjärdeplats av 12. Stockholmarna tog alla tre första platser, vilket inte var helt oväntat, eftersom de är 5 klasser och vi bara 2..
Lagvinsten fick vi pga vår snygga outfit, vi valde landet Kina och här ser ni resultatet:


tävlingsklädsel


intrippningsklädsel

Väldans mäktigt när alla trippade in och klädde sig exakt likadant!

Under kvällen var det "fest" med välkomstdrink och uppklädda elever. Efter prisutdelningen bjöd lärarna på sång och det resulterade i allsång till slut. Trevligt, trevligt, trevligt. Efter många onda fötter, danser och skratt slängde vi oss i sovsäckarna och somnade på en gång. Fredagen bestod bara av ett museum och resa, innan man däckade hemma i sängen klockan 8...

Tack för en trevlig tid i Stockholm mina vänner, även om vi kunde ha haft det lite mer gemensamt...

Dan före doppardan

Precis så känns det nu.. Lite nervöst, pirrigt, förväntansfullt och totalt överraskande. Som dagen innan julafton, fast med stress och oroliga känslor om att man glömt packa något viktigt.
Men jag har med det viktigaste tror jag, det vill säga min tävlingsoutfit och balklänningen. Tror det här kommer bli väldans skoj, och vi NV2:or och laddat hela dagen:






Som ni ser laddar alla på olika sätt...

För er som missat det åker vi till Stockholm imorgon för att delta i Mikael Elias Teoretiska - OS. METG:s tvåor från 5 städer i Sverige samlas i Stockholm för att tävla, och det kommer bli himla roligt tycker jag! Däremot kan jag inte hålla er uppdaterade genom bloggen, men ska självklart knäppa bilder och lägga upp senare!

Ha det så bra hemma, hör gärna av er! =)
/B

Vi tänker på dig!

Jag vill dedikera detta inlägg till Alain Hakizimana.
Alain är en 19 årig pojke som kommer flydd från Burundi efter att en nära manlig släkting till honom mördat hela hans familj. Alain däremot lyckades fly och kom därför till Sverige. Här har han byggt upp ett nytt liv med många vänner och kunskaper i skolan - och inte nog med det spelar han även med våra Sundsvall Dragons.

Alain är en omtyckt person Sundsvall runt, men även folk från andra länder vet vem han är genom dels hans historia och dels hans kunskaper inom basket. Nu har Migrationsverket dömt honom till utvisning, och han måste snart lämna landet. Alain säger själv att om han åker tillbaka kommer han att dö, vilket har skakat om alla.


"- Jag fruktar för mitt liv." säger Alain till dagbladet.
http://dagbladet.se/sport/basket/1.102752

Nu bedjar jag er alla att skriva på namninsamlingen som förhoppningsvis kan hjälpa honom! Detta gör ni HÄR.
Tack på förhand.
/B

Idiot


Helgen har varit bra, må jag säga. Har varit på massa äventyr med Isabelle, och för att göra långa historier korta lyder dem såhär: lördag eftermiddag gick åt att snurra på birsta med bellis för vi ville hitta något nytt och snyggt till kvällen, då vi for till Rosita på hennes födelsedagsfest. Träffade mycket bra folk där och hade det allmänt trevligt! Gick ifrån skönsberg till bydalen för att träffa jonte och viktor 2 sekunder, sedan for vi hem.

Söndag har inte varit lika givande må jag säga, halvseg dag i soffan innan jag körde hårt på träningen. Dubbelpass blev det =) För hur går det med beach 2009? Inte så bra för mig i alla fall.. Peppning är något som behövs.

Sedan vill jag berätta om några totalt puckade idioter som natten mot lördagen pangade rutor på ICA Anderssons i Sörberge. Men inte nog med det, de tänkte också ge sig på något levande: en katt. Vet ni vad de gjorde? De lade katten utanför ingången till ICA efter att de skurit bort alla kattens trampdynor. Ursäkta uttrycket, men hur fan kan man göra så? Stackarn blödde ju oerhört mycket och kunde ju knappast gå...
Blev helt stum och chockad. Ärrad för livet är jag i alla fall.
/B

Hockey

Nu ska jag iväg på det jag älskar mest; hockey. Eller snart, måste berätta om det som hände Björn idag, haha! Han sa till mig under fysiken att han hade en lös framtand, och jag tänkte väl inte mer på det för han brukar vara en skojare ibland. Sedan satt han och pillade lite och jag fortsatte med uträkningen (som vi för övrigt skulle göra tillsammans).

Sedan vände jag mig mot honom, han log, och då var en bit av hans framtand borta!! Haha, förlåt Björn, men det såg lite roligt ut. Six years old all over again!

Godnatt. Senare dvs.

Fysiskt

Sitter på fysiken nu på skolan, vilket är ett av alla ämnen jag haft idag. Startade med Svenska B, följt av Matte C, sedan Engelska B, nu Fysik A och senare Natur och Friluftsliv A.
Sitter med datorn nu för vi ska installera ett program på den, har dock inte sån stor koll på vad det är... Men det lär väl visa sig! Måste säga att herr Huvudvärk har presenterat sig för mig igen, visste knappt vad det var i somras och nu dunkar det på varje dag...

Det är förresten Brynäs - Timrå ikväll i gärde klockan 20:00. Hör av er om ni ska gå, för jag är rätt sugen! =)

Ska återgå till vardagen.
/B

Fjärde september

Grattis på födelsedagen morfar.
Jag hoppas du tycker om den:

Trust, hope, love and faith
When heaven called your name, my life never became the same
Without you I can not grow, neither fast neither slow
How could ever this nightmare attend, a forever dream without an end?
My thoughts circles everyday “why”, as I throw my hands up in the sky

Even though I still can not believe, what I in my mind actually can achieve
Trust, hope, love and faith, you gave me what in life can not wait
I’ll bring it with me now and forward, trying to look back but head towards
A new day with a rising sun, an old love which can not run

I know that angels have to fly, same as legends never die
I miss the sun in your smile,
I miss having you for awhile
I miss those nights that never ended,
I miss your eyes which always blended

Still today all I ask is “why”, as you sing to me “don’t cry”
It’s always been tough to go through, a never ending day without you
When you whisper at me I can hear it, When you touch my heart I can feel it,
When you look at me I look at you back, even if I just want to hide my track
So close, but yet so far away…

/matilda asklund burström

Breda höfter och putande mage

Japp, det är jag det, men ni ska veta att jag nyss kommit hem från en powewalk på nästan två timmar! Inte för att det spelar någon roll... Tror inte på promenader, även om jag och Isa ska gå en hel mil i Stockholm nästa vecka. Ska även hoppa längdhopp från stillastående, "sprinta" och vara med i balanskampen =) Lycka till till mig.

Något som inte är lika roligt är att jag har 4 läxor tills imorgon... Är det normalt på andra veckan kanske? Njae. Har även ett glosförhör innan vi far till Stockholm också. Men jag fyller ju snart år, så då löser sig allt!! Har jag fått för mig. 23 september people.

Gick super på jobbet igår också. Var roligt att få se mina pojkar vinna över Modo med 4-0, även om det bara är försäsong än så länge! Tänk att det bara är 14 dagar kvar... 2 ynkla veckor. Tänk vad mycket jag hinner göra på två veckor! Eller lite kanske jag borde säga.
Nu ska jag plugga.
/B

Händelserikt

Vad jobbigt det är när man har varit med om jättemånga saker och fattat jättemånga beslut på en dag - sedan glömt blogga om det. Därför kommer nu ett halvlångt inlägg och creds till dig som orkar läsa hela!

Startade dagen 08:45 med ett elevråd, där jag som ordförande ledde mötet och vi kom tillsammans fram till en hel del bra beslut, bara efter 1½ skolveckor, mycket bra! Fortsatte sedan med att slutföra dagen innan jag for hem, där mamma och pyttipanna väntade. Haffsade i mig maten, även lite glass som efterrätt, och for sedan vidare till e.on.

Timrå IK - MoDo Hockey, 4-0
Vad säger ni om den?

Jobbade hela matchen i kiosken på norra hörnet och allt gick som planerat, dvs bra. Blev också bestämt ikväll att jag och min älskade Isabelle ska få en egen kiosk när säsongen börjar (18/9). En egen! De ska ju fixa två nya, och vi ska få ansvaret över hälften av dem, hehe.

DESSUTOM, jag och O har en överraskning på gång! Men än så länge är det en hemlis ska ni veta, och nej, ni kan inte muta mig till att berätta, men vi kan försäkra er om att det kommer bli hur skoj som helst! =) Var jätteroligt att träffa dig igen O!!! Och emelie och milla!
Har en lång dag framför mig imorgon, men tack för att ni läste.
Natti Natti
/B

September

Jag välkomnar september-månad med stor glädje. Det är nämligen så att många datum under denna 30-dagarsperiod ligger mig nära hjärtat - vissa lite närmre, och vissa som bara finns där. Här får ni en snabbkoll, i kronologisk ordning:

3/9 - SCA-cupen börjar
10/9 - Stockholmsresan med METG
18/9 - Elitserien kör igång
19/9 - Födelsedag tillhörande Matilda J och Anette
21/9 - Milla fyller år
22/9 - O fyller år
23/9 - MIN, BARA MIN DAG! (födelsedag á la matilda asklund burström)

Dessvärre har inte månaden börjat lika bra som jag hoppades på. Jag har en allergi som vägrar ge med sig som även givit mig hosta och slem i halsen, och nej det är ingen förkyldning, det är allergi. Samtidigt spöregnade det imorse, men tack vare mitt reklamparaply lyckades jag hålla mig förvånasvärt torr.

Sitter nu på skolan, har hål mellan halv 10 och 12... Det enda som man längtar till nu är lunchen för det kurrar i min mage! Häj.

RSS 2.0